Можем ли да получим добро качество на принтиране на по-ниска цена?
printer

Да „презаредим“ изразходваната тонер касета или барабанен модул за лазерното печатащо устройство или да си купим нови?

Когато светне лампата за тонер или принтера не печата добре имате пред себе си три възможни избора: (ако искате да ползвате отново устройството)

  1. Да закупите нов оригинален консуматив на марката която използва, за да получите 100% качеството гарантирано от ОЕМ производителя (Абревиатурата OEM произлиза от английското словосъчетание Original Equipment Manufacturer). Отличен избор ако бюджета ви го позволява.
  2. Да закупите нов съвместим консуматив за марката и модела устройство, което използвате. Тези консумативи обикновено са произведени от фирми, намиращи се основно в Китай и качеството им в много от случаите не покрива стандарта който очакваме и за печат и за екология (трудно се преработват/рециклират). 
  3. Да възстановите, като презаредите на изчерпания консуматив. Ниската цена за зареждане може да струва допълнителен разход за сервиз, загуба на време.  Важно е да бъдат гарантирани стандарта и качество на услугата. Възстановяване на изчерпания ресурс на консумативите и ги привежда отново в работно състояние. След замяна на основните части на консумативи може да се постигне много добро качество при печат.
  • Голяма част от  потребителите правят своя избор с оглед на финансовата тежест, която ще поемат при всеки един от горепосочените варианти.

Като потребител взел такова решение, Вие не само намалявате личните си разходи, а и помагате да се спестят ресурси, които биха били изразходвани, за да се произведе ново такова изделие. Ще допринесете за опазване на околната среда от замърсяване свързано с процеса на производство.

Избирайки да възстановите изразходваните си консумативи Вие:

  1. Пестите природни ресурси, като суровина за енергия, петрол, желязо, въздух и вода.
  2. Допринасяте за намаляване изхвърлянето на изключително вредни отпадъци, сред които има и бионеразградими, и такива които ще останат в земята няколко стотици години.
  3. Намалявате отделянето на въглеродни емисии, които са една от причините за глобалното затопляне.
  4. Давате шанс на идните поколения да видят природата такава каквато я познавате вие.
  5. Пестите финансови средства, за да задоволите нуждите си от печат на документи, при това с много добро качество.

Да обобщим: Най-добре е ползване на ОЕМ, оригинален консуматив – печатате безпроблемно. При затруднения в бюджета препоръчваме презареждане или качествен съвместим консуматив, който може да се презарежда.

 

Ако във Вашият офис имате печатаща техника с изчерпани консумативи и нямате стандартна процедура за решаването на проблема потърсете ни за съвет, консултация и решение.

Бъдете информирани за актуални събития и новости