Кой е най-евтиния печат на принтер/МФУ?
tank print

     Най-евтиният печат се получава от: Ink Tank, Eco Tank, Ink Benefit, Mega tank, какво е това?

     В недалечната 2010 година цената на литър мастило струваше около 5000 лева (15мл мастило за около 75 лева), и днес ако някой все още някой има сантимент и може да си закупи от „златното“ мастило. Преди години предприемчиви инженери модифицираха мастиленоструйни принтери, като заменяха или добавяха към мастилните патрони големи резервоари за мастило.

 

   Пълнейки тези резервоари потребителя си осигуряваше ниска цена на печата срещу не големи технически усилия. Имаше и някой неудобства в ползването, но очевидно тази иновация се харесваше от потребителите. Виждайки загуба на пазари, производителите на принтери, като EPSON, Brother, HP, Canon се насочиха към този пазар. Започнаха да произвеждат принтери и МФУ, които са с фабрично вградени резервоари и да доставят тубички с мастила за пълненене на резервоарите. Кръстиха най-общо технолоигията <нещо си> „танк“ и разшириха главоломно пазара на евтиния печат. Така на пазара се появи ниша от принтери работещи с мастило, на изключително ниска цена на отпечатка.

     Имаме цветен печат и принтер на добра цена. Имаме ли нужда въобще от друг тип принтер?
– „Не“ ако печата не е натоварен и скороста не е от съществено значение
– „Да“ ако ни трябва повече оперативност и надеждност
Важно е да определим целите за да изберем правилния модел, защото колкото и да е ниска цената все пак трябва да може да си покрием нуждите за печат/копиране/сканиране.
Статията не е обвързваща с препоръка за покупка. Краткия анализ е валиден към 2020 година.
За конкретен казус екипа на ТЕМПУС ООД ще ви предложи персонално решение.

Бъдете информирани за актуални събития и новости