Formlabs Dental – Непрекъсно производство с безкомпромисно качество
forlabs

Висококачествени решения за Вашите пациенти

 

FORM 3B – ДЕНТАЛЕН 3D ПРИНТЕР ЗА БИОСЪВМЕСТИМИ МАТЕРИАЛИ

Повече усмивки, навсякъде около нас с интуитивен и достъпен 3D печат за всички

Form 3B е усъвършенстван настолен 3D принтер, оптимизиран за работа с биосъвместими материали, които да отговорят на непрекъснато разширяващата се гама от стоматологични показания и изисквания. Тестван от дентални експерти, с прецизна и надеждна екосистема, Form 3B улеснява значително производството на  зъботехнически продукти и компоненти и позволява постигане на отлични резултати само с няколко клика.

Непрекъсно производство с безкомпромисно качество

Новият модел дентален 3D принтер гарантира изключителна прецизност на принтираните модели, с невероятна детайлност и перфектна повърхност, надвишаващи дори клиничните изисквания.

Оптимизиран за работа 24/7, с интелигентни сензори, отдалечен печат и сменяеми от потребителя компоненти, Form 3B ще Ви осигури постоянни резултати и точен, повтаряем печат всеки път.

Разполага с усъвършенствана Low Force Stereolithography (LFS) ™ технология, специален резервоар за материали Flexible и персонализиран сменяем оптичен блок Light Processing (LPU).

Висока продуктивност за повече доволни клиенти

С Form 3B може да принтирате от 2 до 3 пъти повече продукти наведнъж и да спестите време за други, важни за Вас дейности и задачи! В сравнение с малките платформи за изграждане на DLP принтерите, новият Form 3B Ви дава възможност да спестите до 55% от времето и разходите за обслужване на принтера, гарантирайки Ви отлично качество и непрекъснато производство

Биосъвместимите материали са идеални за прозводство на персонализирани отпечатъци, които могат да се използват за корони, мостове, импланти, протези и други стоматологисни случаи.

Temporary CB resin е смола с цвета на зъбния емайл и се използва за принтиране на временни конструкции – коронки, мостове, фасети и вставки. Тя е клас IIa, разработена в партньорство между Formlabs Dental и BEGO. Налична е в 4 разцветки по VITA. Възстановителни конструкции, 3D принтирани от този материал, са годни за ползване до 12 месеца.

За работа с тази смола е нужно легло от неръждаема стомана за оптимални резултати.

Налична е за Form 3B, Form 2. Този материал не е съвместим с Form 3.

Резолюция на подпорите: 50 микрона.

Необходима е довършителна обработка.

Съвместима с Form 3/3B Resin Tank.

За Form 2 трябва да разполагате с Resin Tank LT.

Задължително се работи с легло от неръждаема стомана.

Custom Tray Resin е биосъвместима смола, която се принтира по-бързо от останалите дентални материали. С нея се приготвят индивидуални лъжици за снемане на отпечатък за импланти, временни конструкции, коронки и мостове. Дигитално направените отливки гарантират прецизност и повтаряемост на данните. Custom Tray Resin се принтира бързо, с височина на слоя 200 микрона, което намаля времето на принтиране и позволява производството на повече отличвки за по-кратко време.

Налично за Form 3B, Form 2. Mатериалът не е съвместим с Form 3.

Резолюция на подпорите: 200 микрона

Необходима е довършителна обработка.

Съвместима с всеки Form 3/3B Resin Tank.

Нужен е Resin Tank LT за Form 2.

Вижте как цялостното решение за 3D печат на Formlabs Dental да създавате точни елементи за широк спектър показания във вашата стоматологична практика.

Castable Wax е фотополимер с 20% восъчно съдържание – изключителен материал, позволяващ по-бърз и опростен работен процес, надеждно леене с нулево съдържание на пепел и чисто изгаряне.

С Castable Wax смола може да принтирате сложни детайли с висока прецизност и гладка повърхност, а отпечатаните части са достатъчно здрави и не е необходимо последващо втвърдяване.

Използва се в бижутерията както за изработка на модели за проба при персонализирани поръчки, така и за крайно производство чрез директно отливане на моделите. Печат: 50 или 25 микрона.
В зъботехниката: Принтираните модели са подходящи за отливане и пресоване на дентални отпечатъци и подструктури, цялостни контурни корони и подвижни рамки / конструкции за частични протези.

Печат: 50 и 25 микрона (Form 2, Form 3 и Form 3В).

Бъдете информирани за актуални събития и новости