Какво ни е необходимо за домашния офис
home office

Работата от дома има своите специфики и е добре да сме подготвени с подходящо оборудване. Ето и нашия списък, който може да ви е от полза за планиране на домашен офис:

 

Компютър

Мобилния компютър е едно от най-важните неща. Ако ще закупувате обърнете внимание на: възможност за безжична връзка – WiFi, жична връзка. Важна е и проиводителността – вземете толкова колкото ви е необходима, по-високата производителност често е свързана и по-високата консумация на енергия, а дълготрайността на батерията винаги е важна.

Слушалки с микрофон
Възможността да се концентрираме в много случаи е от ключово значение

Монитор
Ако ще работите по дълго у дома е добре да помислите за повече работна площ.

Сърч протектор и UPS
Обърнете внимание, че в някой отдалечени места качеството на напрежение може да ви изиграе лоша шега.
Принтер
Компактен който има WiFi възможност за връзка. Важно е да вземете устройство с добра цена на разпечатка. Ако ви трябва цветен печат мастиленоструйният принтер е добро решение, но е необходимо да полагате малко повече грижи. Лазарния е с по-лесна поддръжка, но ако искате цветен печат габарита и теглото стават значителни. Все пак важно е и да има фукциите които да ви необходими.

Рутер
Wi-Fi свързаност е от ключово значение за мобилността. Съобразете честотите на който работи вашия компютър 2.4Ghz и/или 5Ghz. Важно е да определите обхвате – мощността на излъчване. Съобразете и функциите за криптиране и защита.

Телефон
Освен традиционната употреба има и редица приложения за споделена комуникация. Препоръчваме добра камера ако се наложи да визуализирате финни детайли.
Мишка и клавиатура
Тъч пада на лаптопа не е удобен за всеки, помислете за мишка и клавиатура.
Шредер
За да не се притеснявате за неприкосновеността на лични данни и сигурността на вашия бизнес, уверете се, че имате добър шредер за хартия, за да унищожите поверителни материали.

Бъдете информирани за актуални събития и новости