Наемането на техника има своите плюсове и минуси. Това е като да си вземете автомобил под наем – ще имате необходимите технически параметри и функции. Ползвате колкото ви е необходимо и не се грижите за редица подробности, като марка модел, цвят, техническо състояние. С наемането на техника вие ползвате точно толкова колкото ви е необходимо – или колкото сте изпечатали. Като недостатък може да отчетем, че изборът на цвят и дизайн на печатащото устройство не е опция.

     Колко струва използването на принтер или отпечатката?

20/80 са обичайно процентите разпределение на разходите за придобиване на принтер и експлоатацията му. Като около 20% е стойността на придобиване, а 80% е цената за консумативи, поддръжка, сервиз и др.

Да разгледаме следния пример. В средностатистически офис се закупува Принтер (или МФУ), за което сме платили около 500 лева – най-продавания клас техника в България. Тази техника работи с консумативи за около 3000 стр. За целия живот на това устройство ще изпечатаме около 60 000 стр. Консумативи си ги набавяме като купуваме един „оригинален“ – за представителни документи и средностатистически седем пъти зареждаме или купуваме съвместим. Да видим за 60000 стр ще ни се наложи да купим 3 оригинални консуматива за по 150 лева всеки и да заредим около 20 пъти за по около 30 лева. Да обобщим за изпечатване на 60000 страници ще похарчим: 500 лв устройство + 450лв оригинални консумативи + 600лв алтернативни консумативи, т.е общо 1550лв за отпечатване на 60 000 страници. Цената на една отпечатана страница ще бъде: 1550/60000= 0.026 лв. Това е най-често плащаната цена за отпечатана страница от потребител на принтер в офис.

Може ли още да понижим цената? – ДА, като закупим по-нисък клас устройство. Ние вече сме направили компромис като ползваме принтера с алтернативни консумативи, което води до възможни повреди и невъзможност да го ползваме. Ако ни е важно да отпечатваме когато е необходимо, трябва добре да преценим риска с ползването на алтернативни консумативи.

Ако имаме нужда от устойчив печат, .т.е. да имаме на разположение работещ принтер с добро качество на отпечатка си струва да разгледате възможностите за наемане на Принтер – Rent-a-Print. Вие получавате необходимите функционалности, не се грижите за редица подробности свързани с придобиване и експлоатация.

Ако вие печатате рядко или решението ви е водено от дизайна, по-добрият вариант за Вас е да изберете да си закупите принтер. Тогава имате избор от всички актуални устройства на пазара.

В заключение услугата Rent-a-Print е подходяща за потребители с минимално месечно натоварване на печат от 1000 – 1500 страници. Цената за ползване е значително по-ниска от обичайната за ползване на принтер в офис. Избягвате първоначалния разход за закупуване на принтер, спестявате време за проучване колко ще ви струва експлоатацията на избрания принтер. Не се занимавате с редица детайли отнемащи значителен ресурс във времето.

За нас ще бъде предизвикателво да обсъдим възможност за Rent-a-Print решение във всеки конкретен казус, включително и вашия.

Екипът ни ви очаква да се свържете с нас.

TEMPUS Team